Meerdere rijstroken versperd in de Wetstraat in Brussel

Momenteel zijn er meerdere rijstroken versperd in de Wetstraat in Brussel. De doorgang voor het verkeer is er zeer moeilijk. Vooral richting centrum is er ernstige verkeershinder. De hinder werd veroorzaakt door een smeulende wagen in interparking Wet. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse.  

Rond 11.10 uur deze voormiddag werd de brandweer opgetrommeld om zich naar interparking Wet (gelegen onder de Wetstraat in Brussel) te begeven. Er was een melding binnengelopen over een rookpluim die uit de parking kwam. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse. 

De rook werd veroorzaakt door een smeulende wagen die in de parking stond.  Door een technisch probleem begon de wagen te roken. De lage temperatuur in de parking zorgde ervoor dat de rookpluim erg lang in de garage bleef hangen. De situatie is ondertussen onder controle. Niemand raakte gewond.  De hulpdiensten hebben er zelfs niet moeten blussen. 

Verkeershinder

De interventie van de hulpdiensten heeft wel voor heel wat verkeersellende gezorgd: de politie meldt dat er in de Wetstraat 3 rijstroken afgesloten zijn voor het verkeer tussen de Aarlenstraat en de Trierstraat. Ook Mobiris spreekt over een "zeer moeilijke doorgang". Volgens Hajo Beeckman van de verkeersredactie van VRT is het verkeer ernstig verstoord. Wie naar het centrum van Brussel wil, doet dat beter niet via de E40, Reyers of de Tervurenlaan. Daar gaat het verkeer momenteel stapvoets. 

Meest gelezen