Wijk in Schoten organiseert groepsaankoop boomexpertise

In Schoten organiseert een groep bewoners voor de eerste keer een groepsaankoop boomexpertise om hun bomen op veiligheid te laten controleren. De groepsaankoop komt er na een dodelijk ongeval, afgelopen zomer.

In een wijk in Schoten kunnen mensen intekenen op een groepsaankoop boomexpertise. Afgelopen zomer kwam in de Terheidedreef in Schoten een vrouw om het leven toen ze een boom op zich kreeg. Het wijkcomité daar stelde voor om een groepsaankoop boomexpertise te organiseren, en de gemeente ging daarop in.

Inwoners van die wijk kunnen aan een voordelig tarief een erkende boomexpert laten langskomen, die controleert of de bomen in de tuin nog gezond zijn. Boomexpert Jos Schenk somt de voordelen op van zo'n groepsaankoop: "Ik hoef nu geen transportkosten per klant aan te rekenen. Dat resulteert al sowieso in een lagere rekening."

Voorlopig is de groepsaankoop wel alleen mogelijk voor de inwoners van die ene wijk in Schoten, de gemeente verwacht dat andere wijken zullen volgen.

Meest gelezen