Brusselse rellen: opnieuw 6 verdachten geïdentificeerd na lancering "most wanted"-lijst

Voor de rellen in Brussel enkele weken geleden zijn opnieuw zes verdachten geïdentificeerd. Het gaat om zes van de negen verdachten op de lijst van foto's die de politie vorige week op haar website publiceerde. Een deel van hen is al opgepakt voor verhoor, maar nog niet allemaal. 

Enkele weken geleden braken er in Brussel verschillende keren zware rellen uit. Een eerste keer op 11 november na een voetbalmatch tussen Marokko en Ivoorkust. Er vielen tientallen gewonden en er was heel wat schade aan auto's en winkels. Enkele dagen later, op 15 november, was het opnieuw zover. Een samenkomst van internetfenomeen Vargasss92 liep uit de hand en het scenario herhaalde zich. Op 25 november was het opnieuw onrustig in de hoofdstad na een betoging tegen de slavernij in Libië.

De politie identificeerde de afgelopen weken al heel wat daders: 31 personen werden al opgepakt en nog eens 14 konden al geïdentificeerd worden. Vorige week lanceerde de politie op haar website een "most wanted"-lijst met negen verdachten van de rellen in Brussel.  Zeven van die negen verdachten zijn inmiddels geïdentificeerd. Dat zegt het parket van Brussel.

Van de zeven verdachten zijn reeds enkelen opgepakt voor verhoor, maar nog niet allemaal. Eén van de zeven gaf zichzelf vorige week al aan na de bekendmaking van de lijst. Het ging om een man van 20. 

Meest gelezen