"Neuzekesoorlog" blijft maar doorgaan: ook pop-upkraam van verkoper Carl moet weg 

Het verhaal rond de omstreden Gentse neuzekesverkoper Carl Demeestere blijft maar doorgaan. De man verkoopt nu cuberdons op een andere plek en heeft daar een geïmproviseerd "cuberdonmuseum" gemaakt. Maar ook op die nieuwe plek kan hij naar eigen zeggen niet blijven.

Het conflict tussen twee verkopers van Gentse neuzen of cuberdons op de Groentenmarkt in het centrum van de stad sleept al jaren aan. Er zijn verschillende pogingen geweest om te bemiddelen maar het conflict laaide telkens opnieuw op.

Een kleine twee weken geleden leek er een einde te komen aan de saga toen burgemeester Daniël Termont (SP.A) verkoper Carl Demeestere verbood om nog langer in het kraam te staan, nadat een filmpje van hem was opgedoken met racistische uitspraken. Het kraam aan de Groentenmarkt wordt voortaan uitgebaat door een nieuwe verkoopster. Op andere - minder lucratieve - plaatsen mag Demeestere wel nog cuberdons verkopen.

De man verkocht dit weekend opnieuw cuberdons in de Hoogpoort, vlak bij de Groentenmarkt. Hij had er ook een klein museum over de "neuzekes­oorlog" gemaakt. Maar ook dat moet nu weg omdat de druk op de eigenaar van het pand te groot wordt, zo zegt hij zelf. Demeestere zoekt nu een nieuwe manier om zijn neuzen aan de man te brengen. Wordt wellicht vervolgd dus...

Meest gelezen