Raymond van het Groenewoud krijgt carrièreprijs op de MIA's

Raymond van het Groenewoud krijgt de Lifetime Achievement Award op de 11e editie van de MIA's op 30 januari. Dat meldt de organisatie. Hij krijgt de prijs voor zijn hele carrière.

Al meer dan 4 decennia draait Raymond van het Groenewoud mee in de muziekwereld. Om zijn carrière en zijn oeuvre te eren, krijgt hij de Lifetime Achievement Award op de 11e editie van de Music Industry Awards (MIA's) op 30 januari.

Van het Groenewoud debuteerde aan het begin van de jaren 70 als gitarist bij Johan Verminnen. In 1973 verscheen zijn eerste album "Je moest eens weten hoe gelukkig ik was". Vandaag heeft hij meer dan 30 albums op zijn naam.

Met zijn begeleidingsgroep De Centimeters maakte hij in 1977 "Meisjes". De single betekende zijn grote doorbraak. Tal van andere nummers van zijn hand als "Maria, Maria, ik hou van jou", "Gelukkig zijn", "Vlaanderen boven", "Je veux de l'amour", "Chachacha", "Brussels by night", "Liefde voor muziek" en "Twee meisjes" zijn intussen eveneens cultureel erfgoed.

Teletijdmachine van professor Barabas

"De Lifetime Achievement Award, ik moet bekennen, dat maakt mijmerig", zegt Van het Groenewoud in een reactie. "Dan schiet de teletijdmachine van professor Barabas me terug naar 1972 toen ik onder de financiële hoede van mijn vader "Maria, Maria, ik hou van jou" opnam.

"En verder... Het is gelukt, ik kon dus overleven met datgene wat me zo bezighield en bezighoudt: liedjes schrijven en uitvoeren. Dankzij goedkeuring van radio- en andere mediamensen, dankzij het publiek dat blijft komen, dankzij het vertrouwen van organisatoren. Ik ben een gelukzak, en soms besef ik het ook, ondanks mijn talent voor le mal-être. Dus ik zeg u, voorwaar, dank u wel."

Meest gelezen