Spandoek tegen omleidingsweg Houthalen-Helchteren

In Houthalen-Helchteren laait het protest tegen de plannen voor een omleidingsweg weer op. Aan de gevel van een huis langs de noordzuid hangt een spandoek met de slogan "De Moeroep zegt: Nu graven Dedju".

Omdat de Raad van State de plannen voor de omleidingsweg rond Houthalen en Helchteren tot 2 keer toe vernietigd heeft, probeert Vlaanderen de omleidingsweg er nu door te krijgen via de procedure van de complexe dossiers.

Alle voor- en nadelen van zowel een omleidingsweg als een doortocht worden nu opnieuw bekeken, maar actievoerder Ludo Vanoppen heeft daar geen vertrouwen in: "Ik blijf voorstander van alles wat geen omleidingsweg is. Een verbetering van de doortocht -wat niet eenvoudig is met al dat verkeer- of een tunnel voor het vrachtvervoer."

In de jaren '80 bestond er in Helchteren een infoblaadje "De Moeroep" oftewel de mol. Vandaar de slogan op het spandoek, zegt Vanoppen. "Een mol graaft, en zal assistentie willen verlenen bij het graven van de tunnel."

Meest gelezen