Videospeler inladen...

Stroomstoring legt luchthaven van Atlanta, drukste ter wereld, urenlang plat

De luchthaven Hartsfield-Jackson International Airport in Atlanta, in de VS, heeft lamgelegen door een stroomstoring. Die duurde bijna 11 uur lang. Duizenden passagiers zijn gestrand.

De stroomonderbreking was het gevolg van een ondergrondse brand en startte rond 13 uur lokale tijd (19 uur Belgische tijd). Het was bijna middernacht voor alles weer opgelost was.

Door de stroomonderbreking zaten duizenden passagiers plots in het donker op de luchthaven. Ze moesten vaak urenlang wachten zonder informatie over wat er aan de hand was. Wachtende passagiers raakten gestrand aan de controlepunten en aan de gates.

Daarnaast was ook een zogenoemde "ground stop" van kracht in andere luchthavens voor vluchten naar Atlanta, waardoor ook daar reizigers gestrand waren.

In totaal zijn meer dan 1.150 vluchten van een naar de luchthaven in Atlanta geannuleerd. Veel aankomende vluchten zijn omgeleid naar luchthavens in de buurt. De kerstperiode is een bijzonder drukke periode voor het vliegverkeer in de VS. Alle gestrande passagiers op een nieuwe vlucht krijgen zal dan ook een hele tijd duren.

Op Hartsfield-Jackson vertrekken en landen elke dag 2.500 vliegtuigen. De luchthaven krijgt dagelijks gemiddeld 275.000 passagiers te verwerken. Het is een heel belangrijk knooppunt voor het binnenlandse vliegverkeer in de VS.

Meest gelezen