VAB verwacht druk verkeer naar wintersportgebieden

Reisbijstandsvereniging VAB voorspelt in de kerstvakantie druk verkeer richting wintersportgebieden. Vooral in het tweede weekend zal er veel verkeer op de baan zijn.   

Nu vrijdag begint in ons land de kerstvakantie. VAB verwacht dan ook dat de avondspits vroeger zal beginnen (rond 14 uur) en langer zal aanhouden. Ook zaterdag zal het nog druk zijn op wegen richting zuiden. Al verwacht VAB de grootste drukte in het weekend van 30 december, omdat de meeste landgenoten in de tweede week op wintersportvakantie gaan.   

Verkeersdrukte zal er zeker zijn in de landen van bestemming. In Duitsland bijvoorbeeld wordt het al druk vanaf donderdagmiddag omdat de kerstvakantie in sommige delen van het land al op donderdag begint. VAB wijst terugkerende vakantiegangers erop dat ze rekening moeten houden met grenscontroles tussen Oostenrijk en Duitsland bij Salzburg en Kiefersfelden. Vertragingen kunnen er oplopen tot wel een uur.

Ook in Oostenrijk , Zwitserland en Frankrijk zal het in de weekends druk zijn. VAB raadt wintersporters aan hun wagen uit te rusten met winterbanden (in Duitsland, Oostenrijk en op sommige Franse wegen zijn die verplicht!) en ook sneeuwkettingen mee te nemen. Net als dekens en voldoende water voor het geval ze vast raken in files of autopech hebben. 

Meest gelezen