Verkeersbord licht op als fietser passeert

Op een druk kruispunt in Wilrijk is een nieuw verkeersbord voorgesteld dat dodehoekongevallen moet voorkomen. Het verkeersbord waarschuwt vrachtwagenchauffeurs en automobilisten die rechts afslaan als er fietsers in aantocht zijn.

Op een paal voor het kruispunt van de Kernenergiestraat met de Krijgslaan is een infrarood verkeerscamera gemonteerd (zie foto onderaan). Schepen van Mobiliteit Koen Kennis legt uit hoe die werkt. "Als er een fietser aankomt, wordt die opgemerkt door de warmtesensor, en op dat moment gaan de lichten in het verkeerslicht oplichten", vertelt Koen Kennis. "Daardoor wordt er extra aandacht gevestigd op de aankomende fietser."

Het verkeersbord kost 5000 euro. De stad gaat nu testen of het verkeersbord in Wilrijk efficiënt is, mogelijk komen er later nog meer van die borden in Antwerpen.  
 

warmtesensor

Meest gelezen