Verstrooide fietser vergist zich van locatie De Warmste Week: "Ik sta in Boom en hier is niks te zien!"

Missen is menselijk: Guus Baert is vanochtend van West-Vlaanderen naar De Schorre in Boom gefietst om zijn bijdrage voor De Warmste Week te leveren. Alleen heeft die dit jaar zijn tenten in Wachtebeke opgeslagen.

100 kilometer fietsen van West-Vlaanderen naar De Schorre in Boom in het kader van De Warmste Week van Music For Life: dat heeft Guus Baert vanochtend gedaan voor zijn actie "Deur de meur en were for Emilie".

Helaas voor hem staat het "hoofdwartier" van de actie dit jaar op het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Dat ontdekte hij naar eigen zeggen pas toen hij in De Schorre was aangekomen waar de vorige edities van De Warmste Week plaatsvonden.

"Godverdikke, ik sta hier in Boom en hier is niks te zien!", zegt hij in een Facebook Live. "Ik heb net 100 kilometer gefietst. Het ging vrij goed. Goed, dat wil dus zeggen dat ik moet terugfietsen. Tot in Wachtebeke mensen!"

De Facebookpagina van "Deur de meur en were for Emilie" laat ruimte voor twijfel over de waarachtigheid van de vergissing van Baert. "Omdat het dit jaar dichter is, maken we het zwaarder", schreef hij op 3 november al. "Ik zal verder fietsen om dan terug te keren."

Met "Deur de meur en were for Emilie" wil Baert het Fonds Emilie Leus steunen. Dat is opgericht na de dood van de jonge vrouw. Zij kwam op 11 november 2009 samen met 2 andere geneeskundestudenten om het leven toen ze in Oosterzele op de fiets werden aangereden.

Meest gelezen