Videospeler inladen...

De Warmste Week is begonnen: "De vlam brandt op de toren, in ons hart en op je radio"

In het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke is iets na 8 uur De Warmste Week van Music for Life begonnen.  Tot kerstavond praten Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems op Studio Brussel non-stop de verzoekplaten van de luisteraars aan elkaar. 

Om 8 uur stak Siska Schoeters in Brussel de vlam op de VRT-toren aan, de officiële start van De Warmste Week.  De toren wordt voor het tweede jaar op rij een toorts die symbool staat voor alle warmte in Vlaanderen. 

Videospeler inladen...

"Wo-oh, zalig, de vlam brandt op de toren, in ons hart en ook een week lang op je radio, ik denk dat we dan begonnen zijn", waren de eerste woorden van Linde Merckpoel, die al aan haar vijfde Music for Life toe is. "Ik heb mijn lange onderbroek aan", bevestigde Bram Willems. "Ik heb het niet koud want ik weet wat voor een golf van warmte wij hier over ons heen gaan krijgen", zei Eva De Roo. De eerste plaat van Music for Life was voor Veerle, "Something just like this" van Coldplay.  Van 8 tot 9 uur presenteerde het trio samen. De Roo neemt van 9 tot 12 uur het eerste blok voor haar rekening. 

Videospeler inladen...

De presentatoren zijn erg enthousiast over hun nieuwe locatie. "Het water is magisch", zegt Eva De Roo. "The Flame is extreem groot, het live podium is super gezellig, er staat hier gewoon een schaatspiste op het domein, de vlam werkt en er zijn al mensen bij ons." En dan is er nog het slaapeiland voor de presentatoren op het water. Ze slapen daar bovenaan, beneden is er een studio waarin ze 's nachts radio zullen maken. 

Op zondag 24 december maken 4 radionetten van de VRT (Studio Brussel, MNM, Radio 1 en Radio 2) een hele dag samen De Warmste Radio. Tijdens de Warmste Week worden meer dan 1.000 goede doelen gesteund. De luisteraars zijn elke dag vanaf 6 uur 's ochtends tot middernacht welkom in domein Puyenbroeck. Vorig jaar was er een recordopbrengst van 7,8 miljoen euro. 

Meest gelezen