Vier

Wie stoot door en wie valt af bij de start van de laatste finaleweek van "De slimste mens"?

In de eerste aflevering van de laatste finaleweek van "De slimste mens ter wereld" op Vier hebben acteurs Filip Peeters en Joke Emmers het opgenomen tegen Thibault Christaensen van Equal Idiots. Ontdek hier wie won en wie afviel. 

Filip Peeters won deze aflevering met 395 seconden. Joke Emmers (244), die al meedraait in de quiz van voor de finaleweken, moest het in de finale opnemen tegen Thibault Christaensen (245). 

Die finale werd erg spannend. Toen Emmers een vraag kreeg over Toetanchamon, kon Christaensen de twee ontbrekende antwoorden nog aanvullen, waardoor Emmers op 2 seconden strandde. Zij had aan 2 juiste antwoorden op de volgende vraag dus genoeg om hem naar huis te spelen. "Je doet mijn hart sneller tikken, Thibault", zei ze.  Maar Emmers slaagde er wel in haar cool te bewaren. Ze kreeg de vraag: wie is Louis Tobback? En ze kon daar meteen Leuvense burgemeester op antwoorden. 

Morgen krijgen Joke Emmers en Filip Peeters het gezelschap van VRT-gezicht Xavier Taveirne. 

Meest gelezen