Videospeler inladen...

Poor Man's Dinner: dineren onder de armoedegrens

1 op de 10 Vlamingen leeft onder de armoedegrens. Een schrijnend getal, maar weinig bekend, vonden enkele studenten van de AP Hogeschool in Antwerpen. Daarom organiseerden ze de zogenoemde “Poor man’s dinner”.

"Dat 1 op de 10 Vlamingen onder de armoegrens leven, vonden wij heel erg", zegt Sarah Ouaamari. Ze is één van de studenten Grafische en Digitale Media van de AP Hogeschool die het diner organiseerde. "Met "Poor Man's Dinner" wilden wij mensen op een ludieke manier bewustmaken over de toestand waarin sommige medemensen moeten leven."

Tijdens de “Poor Man’s Dinner” werden de rollen omgedraaid. Zo kregen 1 op de 10 gasten op het diner een rijkelijk gevulde tafel met luxegerechten. De andere 9 moesten het stellen met een simpele maaltijd onder de armoedegrens. De opbrengst gaat naar de armoede-organisatie Amana Trust  in het kader van de Warmste Week van Music for Life.

Meest gelezen