11 doden bij ongeval met toeristenbus in Mexico

Bij een zwaar verkeersongeval met een toeristenbus in de Oost-Mexicaanse deelstaat Quintana Roo zijn tenminste 11 mensen omgekomen. De bus vol toeristen was op weg naar Maya ruïnes in het oosten van het land toen de bus kantelde. Dat melden de Mexicaanse autoriteiten. 

In Mexico zijn bij een ongeval met een toeristenbus tenminste 11 mensen omgekomen. Het ongeval gebeurde in de Oost-Mexicaanse deelstaat Quintana Roo. De bus raakte om een nog niet achterhaalde reden van de weg en kantelde om, aldus de politie.

Zeker 20 passagiers raakten gewond. Onder de slachtoffers bevonden zich Canadezen, Italianen en Mexicanen, schreef de krant El Universal. De nationaliteit van de dodelijke slachtoffers is nog niet bekend. Naast de toeristen waren er ook een gids en een chauffeur aan boord van de bus. 

Videobeelden van het ongeval tonen de bus op zijn kant in de berm van een tweebaansweg, een aantal overlevenden zitten naast de bus op de stoep.

Op weg naar Maya ruïnes van Chacchoben

Het ongeluk gebeurde toen de bus op weg was naar de Maya ruïnes van Chacchoben, die ongeveer 175 kilometer ten zuiden van Tulum liggen. De bus vervoerde toeristen die met een cruiseschip waren aangekomen in het kustplaatsje Mahahual. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. De chauffeur van de bus sloeg volgens de krant Excelsior op de vlucht. 

Meest gelezen