Bpost waarschuwt voor phishing mails in volle pakjestijd

Er circuleren valse mails met als onderwerp dat er een pakje van Bpost op u ligt te wachten. Op sociale media waarschuwt Bpost dat de mails niet van het bedrijf komen,  maar dat het om phishing mails gaat.

De valse mails kan je herkennen doordat ze niet van een @bpost.be-adres komen.  Het postbedrijf vraagt op Facebook om deze mails niet te openen of op de links te klikken. Wie dat wel doet,  krijgt dan wel geen schadelijk virus binnen, maar geeft wel zijn gegevens vrij.  Malafide organisaties kunnen die gegevens eventueel doorverkopen. 

Wie achter de mails zit, is niet duidelijk, zegt woordvoerster Barbara Van Speybroeck. "Wij stellen alles in het werk om deze praktijk te bestrijden", laat Bpost weten via sociale media. 

Meest gelezen