Burgemeester Close trekt PS-lijst in Brussel

Brussels burgemeester Philippe Close wordt de lijsttrekker van de PS in Brussel voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Dat hebben de Franstalige socialisten bekendgemaakt.

De algemene vergadering heeft de eerste 5 plaatsen van de lijst bekendgemaakt. Close trekt die dus, gevolgd door de schepenen Faouzia Hariche (Openbaar Onderwijs, Jeugd, het Jonge Kind en Personeel), Mohamed Ouriaghli (Huisvesting, Informatica, Gelijke Kansen en Internationale Solidariteit), Karine Lalieux (Cultuur, Tourisme, Grote Evenementen en Openbare Netheid) en de voorzitter van het OCMW van Brussel, Ahmed El Ktibi.

De andere plaatsen zullen tegen Pasen worden bekendgemaakt. Wel is nu al beslist dat op de 6e plaats van de PS-lijst voor Brussel een "Nederlandstalige progressieve vrouw" zal staan.

"De namen die verschijnen op de 5 eerste plaatsen op de lijst waren een evidente keuze", zegt burgemeester Close. "Hun mooie resultaten en het enthousiasme waarmee ze reeds enkele jaren de Brusselaars dienen, waren bepalende factoren voor de militanten. Ik ben fier om deze lijst te mogen trekken."

Meest gelezen