Grafzerken in glas en inox

De gemeenten Begijnendijk en Betekom gaan hun kerkhofreglement aanpassen. Daardoor kunnen grafzerken nu ook gemaakt worden uit andere materialen dan natuursteen, marmer of graniet.

De aanpassing van het kerkhofreglement komt er op vraag van de begrafenisondernemers. Zij willen al langer nieuwe technieken en materialen gebruiken om grafzerken te maken. "De laatste jaren zijn er heel wat nieuwe technieken waarbij je andere materialen kan gebruiken voor de grafzerken", zegt schepen van kerkhoven Herman De Coux.

"Als er nu de vraag komt om nieuwe materialen te mogen gebruiken, kunnen we dat niet goedkeuren. Daarom gaan we nu een nieuw reglement in voege stellen waardoor er wel andere materialen gebruikt kunnen worden. Ik denk dan aan kunststof, hout, inox, brons en glas."


 

Meest gelezen