Incident op militaire luchthaven in Suffolk niet gelinkt aan terrorisme

Het incident waarbij een man gisterennamiddag de Amerikaanse luchtmachtbasis in het Engelse Suffolk probeerde binnen te dringen, wordt niet behandeld als terrorisme.  Dat heeft de lokale politie gezegd. 

De man, een 44-jarige Brit die enkele lichte verwondingen opliep, werd opgepakt en zit in momenteel in voorhechtenis. Bij het incident op de basis RAF Mildenhall zou de man hebben geprobeerd om de toegangspoorten van de basis te rammen en zouden Amerikaanse soldaten daarbij schoten hebben afgevuurd. Gisterennamiddag bevestigde de politie enkel "a significant incident".

RAF Mildenhall was in 2015 al eens het doelwit van een geplande terroristische aanslag die kon worden verijdeld. Een 25-jarige Brit, Junead Khan, werd daarvoor in mei 2016 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Meest gelezen