Leuven koopt pand in Diestsestraat voor derde nooduitgang concertzaal Depot

De Leuvense gemeenteraad heeft beslist om 1,46 miljoen euro uit te trekken voor de aankoop van een pand in de Diestsestraat, de bekende winkelwandelstraat in de universiteitstad.  De stad wil daarmee onder meer een derde nooduitgang creëren voor de concertzaal Het Depot op het Martelarenplein. 

Na de verbouwing van Het Depot enkele jaren geleden bleef de capaciteit, ondanks de uitbreiding van de zaal, beperkt tot 640 personen door een ongunstig advies van de brandweer.

Aan de verhoging van de capaciteit tot 840 werden enkele voorwaarden verbonden, zoals het voorzien van een derde nooduitgang. Om voor een bijkomende nooduitgang te zorgen, werd uiteindelijk geopteerd voor de aankoop van het pand aan de Diestsestraat 234. Dat bestaat uit een handelszaak op de benedenverdieping en acht appartementen. Op de benedenverdieping zal de stad een kans geven aan startende pop-uphandelaars.

Meest gelezen