Mechelse fietsers krijgen eindelijk hun antidiefstalzendertjes

In Mechelen kunnen fietsen sinds vandaag eindelijk een zendertje in hun fiets laten plaatsen tegen diefstal. De fietsers stonden al op de wachtlijst sinds februari dit jaar, maar de levering kon pas nu doorgaan, om wettelijke redenen.

 

In februari dit jaar werden al 250 zendertjes geplaatst bij inwoners van Mechelen en Willebroek, als proefproject. In totaal wilden bijna 3.000 andere mensen ook graag zo'n zendertje. Alleen heeft het uiteindelijk bijna een jaar geduurd voor de nieuwe zendertjes zijn geleverd.

5 euro terugbetaald

De stad Mechelen heeft bepaalde wettelijke termijnen moeten volgen, vandaar de vertraging. "Wij bedanken de mensen voor hun geduld", zegt schepen Stefaan Deleus (CD&V), "en we gaan de mensen sowieso een tegemoetkoming geven van 5 euro (de helft van de totale aankoopprijs, nvdr.) omdat het allemaal zo lang heeft geduurd." De plaatsing van de zendertjes is gratis.

Meest gelezen