Videospeler inladen...

Ontspoorde trein in Washington reed te snel

De trein die gisteren ontspoorde in de Amerikaanse staat Washington reed te snel. Dat blijkt uit het eerste onderzoek van de datarecorder van de locomotief. De trein reed zo'n 128 kilometer per uur, waar ie maar 50 mocht. 

De passagierstrein die gisteren ontspoorde in de Amerikaanse staat Washington reed te snel. Tot die conclusie zijn de onderzoekers gekomen op basis van de datarecorder van de locomotief. Daaruit blijkt dat de trein zo'n 128 kilometer per uur reed, waar hij maar 50 mocht. Waarom de trein te snel reed, is nog niet duidelijk.

De trein ontspoorde op een brug, en enkele wagons kwamen terecht op de snelweg eronder. Daar raakten ze auto's en vrachtwagens.  Er vielen zeker 3 doden en tientallen gewonden. De trein voerde de eerste commerciele rit uit op een nieuwe lijn.

Videospeler inladen...

Meest gelezen