AFP or licensors

Populariteit Amerikaanse First Lady sterk gestegen

De populariteit van Melania Trump, de Amerikaanse First Lady, is sinds de eedaflegging van haar man Donald Trump met 17 procent gestegen tot 54 procent. Dat meldt CNN op basis van de opiniepeiling van Gallup. 

De populariteit van de Amerikaanse First Lady Melania Trump is sterk gestegen. Bij de eedaflegging van haar man, de Amerikaanse president Donald Trump, in januari 2017, behaalde ze nog 37 procent. Vandaag is dat gestegen tot 54 procent. Van de Amerikanen zegt 33 procent Melania Trump niet in het hart te dragen, terwijl dertien procent geen mening heeft.  De cijfers zijn gebaseerd op een opiniepeiling van Gallup.

"Ze houden van haar… Ze houden van Melania", zei Trump nog tijdens een privédiner voor de White House Historical Association in oktober en noemde zijn vrouw de "ster van de familie Trump".

AFP or licensors

Amerikanen leren First Lady beter kennen

Bijna een jaar na het aantreden van haar man heeft Melania Trump haar rol omarmd. In juni verhuisde ze samen met zoon Baron naar het Witte Huis. En het afgelopen jaar vergezelde ze de president op verschillende officiële reizen in zowel binnen- als buitenland.

Ook door haar soloreizen hebben de Amerikanen hun First Lady beter leren kennen. Zo sprak ze tijdens een lunch van de VN in New York over de uitdagingen voor kinderen, reisde ze in september naar Canada om de Invictus Games bij te wonen, een sportevenement voor oorlogsveteranen en in oktober bracht ze een onaangekondigd bezoek aan een middelbare school in Detroit om het startschot te geven voor "De week van de Inclusie".

 Hoe meer we haar zien, hoe fijner we haar vinden

Andy Och

De Amerikaanse expert in First Ladies, Andy Och heeft een eenvoudige verklaring voor de stijgende populariteit van mevrouw Trump: "Hoe meer we haar zien, hoe fijner we haar vinden."

AFP or licensors

Meest gelezen