Reyerstunnels worden gerenoveerd vanaf 8 januari

​​​​Vanaf 8 januari starten de werken aan de Reyerstunnels. De vier tunnels die de E40 met de Reyerslaan verbinden worden beurtelings (maar soms ook samen) afgesloten en dat kan verkeershinder geven.

In januari starten de werken aan vier van de zes tunnels die de E40 met Meiser en Montgomery verbinden. Dat zijn de tunnels die je moet nemen als je van Leuven naar het centrum van Brussel rijdt. De tunnels hebben een nieuw dak en nieuwe verlichting en verluchting nodig.

"Dat zijn zeer grote ingenieurswerken die we gaan doen. We gaan de daken afbreken en opnieuw heropbouwen. Het worden heel moderne tunnels. Twee tunnels blijven gedurende de werken open, de andere worden zo veel mogelijk om de beurt afgesloten", zegt Brussels minister voor mobiliteit Pascal Smet. 

De werken gaan één jaar duren. Vanaf 8 januari starten de voorbereidende werken. Eind januari volgen dan de grote afbraak-en renovatiewerken. 

Meest gelezen