SP.A en Groen kiezen "wit konijn" als lijsttrekker in Hasselt

Marc Schepers zal in Hasselt de lijsttrekker zijn van SP.A en Groen. De twee partijen komen samen op en kiezen met Schepers voor een "wit konijn" om de lijst te trekken. Schepers zat nog niet in de politiek, hij is oprichter van CityDepot, een bedrijf dat pakjes aan huis levert.

SP.A en Groen zijn deze legislatuur door woelig water gevaren: Hilde Claes (SP.A) nam ontslag als burgemeester van Hasselt nadat bekend raakte dat ze een opdracht van bijna 7.000 euro had toegekend aan het communicatiebureau van haar kabinetschef. Uit een audit bleek dat het hier om een "onweerlegbaar vermoeden van belangenvermenging" ging. 

Nu schuiven de partijen dus een wit konijn naar voren. "Mijn overstap naar de politiek is minder ingrijpend dan sommigen denken", aldus Schepers. "Als ondernemer met een sociaal hart, ben ik altijd gedreven geweest door een sterk maatschappelijk engagement. Daarnaast heb ik geleerd dat het besturen van een stad en het leiden van een onderneming op heel wat punten gelijkenissen vertonen: uiteindelijk werk je in beide gevallen aan diensten en producten voor je klant en moet je het vertrouwen winnen, in dit geval dat van de inwoners."

SP.A-Groen maakt ook de rest van de top vier bekend. De tweede plaats op de lijst gaat naar SP.A-schepen Brigitte Smets, de rest van de top vier wordt aangevuld door kandidaten van Groen.

De huidige SP.A-kopstukken zoals schepen Valerie Del Re of Vlaams Parlementslid Rob Beenders krijgen dus geen al te hoge plaats op de lijst.

Meest gelezen