Studio 100 wil Plopsaqua-zwempark bouwen in Mechelen

Op de gronden naast het wetenschapspark Technopolis wil Studio 100 zijn tweede Plopsaqua-zwempark bouwen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en wordt bevestigd door Steve Van Den Kerhof van Plopsa Group. Er is al een akkoord met de stad en met Technopolis. Vlaanderen, dat eigenaar is van de grond, moet zijn goedkeuring nog geven.

Na een marktbevraging van de stad Mechelen om een zwembad te bouwen, heeft Studio 100 een voorstel gedaan. Het wil 40 miljoen investeren in het grootste  zwempark van het land op de terreinen naast Technopolis.

De stad heeft alvast voor die plannen gekozen. Ook de raad van bestuur en de directie van Technopolis zijn er voorstander van. De grond heeft Technopolis in erfpacht van de Vlaamse regering. Het kabinet van Philipe Muyters minister van Innovatie (N-VA) moet nog nakijken of het project in de bestemmingsplannen van de gronden past.

Omdat er in Mechelen niet veel zwembaden zijn, wordt er een groot deel van het zwempark voor de stedelijk functies voorbehouden. Er komt onder andere een 25 meterbad met acht banen, het zwembad wordt voorzien voor waterpolo, clubs krijgen aparte ingangen en kleedkamers en er zal ook een publiekstribune zijn.Voor die stedelijke functies zal de stad Mechelen de komende 27 jaar een jaarlijkse bijdrage betalen. Hoeveel die gaat kosten, hangt af van wat de Mechelaars per zwembeurt zullen moeten betalen.

Verder komt er ook  een recreatief bad met glijbanen, een instructiebad, en een 25 meterbad in open lucht. De stedelijke en recreatieve functies worden wat van elkaar gescheiden zodat ze bijvoorbeeld andere openingsuren kunnen hebben.

Meest gelezen