Tyra Banks: "Nee, ik had haar niet zo moeten afbekken!"

Het blijft een van de opmerkelijkste momenten uit de recente tv-geschiedenis. Topmodel Tyra Banks liet haar woede in april 2005 in "America’s next top model" de vrije loop tegenover aspirant-fotomodel Tiffany Richardson, die haar falen enigszins probeerde te verdoezelen. "I was rooting for you, we were all rooting for you! How dare you!" werd daarna zelfs een veel gebruikte reactie, als gif of als  meme, om iemands ontgoocheling op een uitdrukkelijke manier weer te geven. "Ik had die bewuste scène misschien beter niet laten uitzenden", reageerde Banks dit weekend op Buzzfeed News.

"Tiffany, ik ben enorm ontgoocheld in jou", begon Banks ruim 12 jaar geleden haar betoog. Daarna ging het van kwaad naar erger, met Banks woede-uitbarsting dat niet alleen zij, maar alle juryleden voor haar supporterden, en dat ze dus beter wat meer zélf haar best had mogen doen:

De beelden leverden onder meer volgende gif op die ook nu nog vaak op sociale media terug te vinden is:

Tyra Banks op Buzzfeed News: "Vaak kan iets makkelijk 2 richtingen uitgaan. Soms is het simpeler te zeggen van: "Nee, dit gaat echt niet. Ik ben hier het slachtoffer." Of soms kan je even goed zeggen: "Dit trekt op niets en dat is alleen maar aan mezelf te wijten" Ik had het gevoel dat Richardson op dat moment beiden deed: ze was zich bewust dat ze een aantal dingen beter had kunnen doen, maar tegelijkertijd had ze zoiets van: "Wat overkomt me hier allemaal?""

"Ik voelde zoveel potentie bij deze kandidate. Voor mij was het toen duidelijk: "Van haar kan ik een ster maken!""

"De woorden waren erg hard. Maar zo is de modewereld ook waarin ze terecht wilde komen."

"Ik had het toen zeker anders moeten aanpakken. Ik had het zo niet moeten doen. En eigenlijk had ik het beter ook niet laten uitzenden."

"Natuurlijk ken ik de populaire gif, ook al heb ik hem zelf nog nooit gebruikt. Maar als iemand me vraagt om nogmaals "We were rooting for you" uit te spreken, dan wil ik dat wel overwegen. Er komen nog zo vaak mensen met die vraag naar me toe, alleen moet ik dan hun eigen naam noemen, in plaats van die van Tiffany."

Tyra Banks op Buzzfeed News: "Vaak kan iets makkelijk 2 richtingen uitgaan. Soms is het simpeler te zeggen van: "Nee, dit gaat echt niet. Ik ben hier het slachtoffer." Of soms kan je even goed zeggen: "Dit trekt op niets en dat is alleen maar aan mezelf te wijten." Ik had het gevoel dat Richardson op dat moment beiden deed: ze was zich bewust dat ze een aantal dingen beter had kunnen doen, maar tegelijkertijd had ze zoiets van: "Wat overkomt me hier allemaal?""

"Ik voelde zoveel potentie bij deze kandidate. Voor mij was het toen duidelijk: “Van haar kan ik een ster maken!""

"De woorden waren erg hard. Maar zo is de modewereld ook waarin ze terecht wilde komen."

"Ik had het toen zeker anders moeten aanpakken. Ik had het zo niet moeten doen. En eigenlijk had ik het beter ook niet laten uitzenden."

"Natuurlijk ken ik de populaire gif, ook al heb ik hem zelf nog nooit gebruikt. Maar als iemand me vraagt om nogmaals "We were rooting for you" uit te spreken, dan wil ik dat wel overwegen. Er komen nog zo vaak mensen met die vraag naar me toe, alleen moet ik dan hun eigen naam noemen, in plaats van die van Tiffany."

Meest gelezen