Voortvluchtige verdachte van dodelijke steekpartij Brugge opgepakt in Amsterdam

In Amsterdam is één van de twee mannen opgepakt die verdacht worden van een dodelijke steekpartij in Brugge, 2,5 jaar geleden. De 24-jarige Steven V.G. was eind vorige maand verdwenen terwijl hij een enkelband droeg.

Even terug naar de feiten: op vrijdag 30 mei 2014, rond 5 uur, kreeg de 19-jarige Mikey Peeters het in het centrum van Brugge aan de stok met twee andere jongemannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het hij door zes messteken getroffen, waardoor hij later in het ziekenhuis overleed.

Eén dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B. zou de fatale steken toegebracht hebben, maar de jongeman van Tsjetsjeense origine is nog steeds voortvluchtig, ondanks beloftes om terug naar België te komen.

Enkelband

In de loop van het onderzoek werd Steven V.G. in totaal al vier keer onder voorwaarden vrijgelaten. Telkens werd hij weer aangehouden na een schending van zijn voorwaarden. Zo werd V.G. eind augustus betrapt op een terras in Leuven. De Kamer van Inbeschuldigingstelling besliste echter dat hij deze keer met een enkelband de gevangenis mocht verlaten.

Sinds eind november lapte de verdachte ook dat elektronisch toezicht aan zijn laars. En maandag werd hij door de Nederlandse politie opgepakt in Amsterdam. Het gerecht zal vragen om hem snel aan ons land over te leveren. Beide verdachten moeten zich immers binnenkort voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor doodslag.

Meest gelezen