Vier terreurverdachten opgepakt in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië werden vier mannen opgepakt in Sheffield en Chesterfield door specialisten in terreur­bestrijding. De verdachten, tussen 22 en 41 jaar oud, zouden volgens de politie terreuraanslagen hebben gepland.

In Groot-Brittannië werden vier mannen opgepakt door specialisten in terreurbestrijding. De vier verdachten zijn tussen 22 en 41 jaar oud en zouden volgens de politie terreuraanslagen hebben gepland. Drie zijn gevat in de noordelijke Engelse stad Sheffield, de vierde in het nabije Chesterfield. Meer informatie gaf de politie niet. Ook ontmijningsteams waren uit voorzorg aanwezig.      

Groot-Brittannië is dit jaar vijf keer het doelwit van een aanslag geweest. In Londen en Manchester zijn daarbij in totaal 36 mensen omgekomen.     

De binnenlandse inlichtingendienst heeft onlangs gezegd dat de dreiging door terroristen in het land nooit zo groot is geweest. In een jaar tijd zijn negen aanslagen verhinderd. De geheime dienst voert momenteel ongeveer 500 onderzoeken naar 3.000 extremisten.

Meest gelezen