Vier

Wie mag doorschuiven naar de voorlaatste aflevering in de finale van "De slimste mens"?

Acteurs Joke Emmers en Filip Peeters namen het op tegen "De zevende dag"-presentator Xavier Taveirne voor een plaats in de voorlaatste finale-aflevering van "De slimste mens ter wereld" op Vier. Ontdek hier wie won en wie afviel.

Toen Joke Emmers als laatste vijf trefwoorden moest opsommen in de filmpjesronde "Het collectief geheugen" stond Xavier Taveirne nog laatste. Maar met twee antwoorden over het Zimbabwe van ex-president Mugabe sprong hij over zijn twee tegenkandidaten en won tot zijn eigen verbazing met 343 seconden. Joke Emmers (320) en Filip Peeters (291) moesten het dus tegen elkaar opnemen voor een plaats in de voorlaatste finale-aflevering. 

In het spannende finalespel kon Joke Emmers uiteindelijk geen enkel goed antwoord verzinnen op de vraag: wat weet je over Apollo 11? Filip Peeters had met één antwoord (Neil Armstrong) genoeg om Joke Emmers uit het spel te kegelen.

Bij haar afscheid zorgde Joke Emmers voor een emotioneel moment. Ze las een briefje voor dat ze vooraf geschreven had. In versvorm bedankte ze alle medewerkers voor en achter de schermen van "De slimste mens" voor de warme en zorgzame ontvangst, en zei ze hoezeer ze genoten had van haar deelname aan het programma. Ze hoopte wel dat een vrouw de quiz zou winnen.

En dat kan. Morgen krijgen Filip Peeters en Xavier Taveirne het gezelschap van een tweede VRT-gezicht: journaalanker Goedele Wachters. 

Meest gelezen