Zware brand legt Hasselts recyclagebedrijf in de as

Bij het recyclagebedrijf Stockazi in Hasselt heeft een hevige brand gewoed.  De brandweer was massaal ter plaatse en had de toestand snel onder controle, over de oorzaak is voorlopig nog niets bekend. Dat de schade aan het bedrijf enorm is, staat wel al vast.

De felle brand deed zich voor in een loods van het recyclagebedrijf Stockazi, waar vooral huisraad wordt opgeslagen. De loods is vrijwel volledig afgebrand, een aanpalend gebouw bleef grotendeels gespaard. "Gelukkig konden alle werknemers het magazijn op tijd verlaten", vertelt Gretel Kerkhofs van de brandweerzone Zuid West Limburg. "Over de precieze oorzaak van de brand is nog niets bekend. Maar het onderzoek draait op volle toeren."

De hulpdiensten  lieten het gebied een tijdlang afzetten en raadden iedereen in de buurt aan om ramen en deuren dicht te houden . Als bij wonder raakte niemand gewond en is er enkel materiële schade. Het is al de tweede keer dat het bedrijf getroffen wordt door een zware brand. In oktober ging al een magazijn in vlammen op aan dezelfde site.

Een paar honderd meter verderop werd de Warmathon van Music for Life georganiseerd. Maar volgens burgemeester Nadja Vananroye liepen de deelnemers op geen enkel moment gevaar. "Heel jammer dat dit gebeurt, maar de wind stond gelukkig in de andere richting, dus is er geen enkel risico voor de marathonlopers."

Meest gelezen