Stef Wijnants: "Mijn zoon zo'n strijd zien leveren, is het zwaarste wat er is"

Stef Wijnants kwam vanmorgen bij Radio 2 vertellen over het sportieve jaar 2017, met de nadruk op Limburgse sporters. Hij had het ook over zijn zoon Ko, die kanker heeft. "Het enige wat nu telt, is door deze zware behandeling raken."

Sporza-journalist Stef Wijnants kwam vanmorgen langs bij Daan in onze Warmste Tent in Genk om te praten over het voorbije sportjaar. Voetbalclubs KRC Genk en STVV kenden volgens Stef een jaar met weinig beleving. Mooie woorden waren er wel voor turnster Nina Derwael uit Sint-Truiden. "Iemand waar je niet meer omheen kan", volgens Stef. "De hele wereld kent Nina nu."

Elke dag opnieuw is het een strijd


Intussen is Stef vooral bezig met de strijd van zijn zoon Ko tegen leukemie. De jongen van 9 ondergaat een zware behandeling. "Ko kan nu af en toe naar school gaan. Hij mist zijn vriendjes, maar heeft gelukkig twee broers waar hij op kan rekenen." Stef en zijn vrouw houden Ko van nabij in de gaten. "Elke dag opnieuw is het een strijd. Je weet niet hoe hij wakker wordt, en hoe de dag zal verlopen."

Vreselijk om te zien


"Je zoon zo'n strijd zien leveren, is het zwaarste wat je als ouder kan meemaken. Het is vreselijk hem in de zetel of in bed te zien liggen, terwijl een jongen van 9 normaal vol leven zit. Ko zelf denkt als hij zich beter voelt, dat alles voorbij is. Maar het keert telkens terug."

De kanker hoort plots bij het leven van Stef en zijn gezin. "Je moet elke dag vers eten halen, het huis wordt elke 2 dagen gestoomd omdat Ko niet tegen bacteriën kan. Er is maar één zaak die telt en dat is door deze zware behandeling raken. Maar zover zijn we nog niet."

Meest gelezen