Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Amerikaans Huis van Afgevaardigden moet opnieuw stemmen over belastinghervorming van Trump

De stemming over de belastinghervorming van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden moet worden overgedaan. Dat melden Amerikaanse media.  

Concreet zorgen twee en volgens sommige media zelfs drie kleinere bepalingen in de wet voor problemen. Een gaat bijvoorbeeld over het aanwenden van spaarplannen voor de universiteit bij thuisonderwijs, een andere is een zeer specifieke belastingvrijstelling waar maar één school in heel land ( Berea College in Kentucky) baat bij zou hebben.

Enkele Senatoren zouden bezwaar hebben aangetekend op basis van de zogenaamde "Byrd Rule", die het senatoren mogelijk maakt om wetgeving te blokkeren die de federale staatsschuld zou doen toenemen. Om het bezwaar terzijde te schuiven is dan een meerderheid van 60 senatoren nodig en niet langer een gewone meerderheid van 51. Dat zou de kans op goedkeuring in de Senaat fors verkleinen. Daarom kiezen de Republikeinen ervoor om de bewuste passages te schrappen. De Senaat zou er dan nog dinsdag over stemmen, maar omdat de tekst werd gewijzigd, moet het Huis van Afgevaardigden dan ook opnieuw het licht op groen zetten. Dat zou woensdagochtend gebeuren.

Meest gelezen