Videospeler inladen...

Belastingwet Trump definitief goedgekeurd

Het Amerikaanse Congres heeft, na groen licht van het Huis van Afgevaardigden, de belastinghervorming definitief goedgekeurd. Het gaat om de grootste belastingverlaging in 31 jaar.

Het Amerikaanse Congres heeft de belastinghervorming definitief goedgekeurd. Het Huis van Afgevaardigden nam de hervorming dinsdag al aan, maar in de nacht van dinsdag op woensdag werden om technische redenen nog enkele passages aangepast, daardoor moest er opnieuw gestemd worden. Nu is de goedkeuring van de hervorming dus definitief. 

Het Huis van Afgevaardigden, waarin de Republikeinen over een meerderheid beschikken, keurde woensdag, met 224 stemmen tegen 201, de hervorming goed.

Het gaat om de grootste belastingverlaging in 31 jaar. De goedkeuring is voor Trump de grootste overwinning sinds zijn aantreden als president elf maanden geleden. Hij had beloofd om de hervorming er nog voor kerst door te jagen. 

Meest gelezen