Bill & Melinda Gates Foundation

Bill Gates schenkt 3,5 miljoen euro aan UGent

De faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Gentse universiteit krijgt een beurs van 3,5 miljoen euro van de Bill & Melinda Gates Foundation. Het geld zal gebruikt worden om zwangerschapsvoeding in het Afrikaanse land Burkina Faso te onderzoeken en uiteindelijk ook te verbeteren.

De vakgroep voedselveiligheid en voedselkwaliteit (een onderdeel van de bio-ingenieurswetenschappen) krijgt de beurs om te kijken of een verrijkt energie-proteïne supplement de groei kan verbeteren van ongeboren kinderen tijdens de zwangerschap en borelingen na de bevalling. Het onderzoek zal in Burkina Faso gebeuren samen met enkele andere universiteiten, onder meer de prestigieuze Harvard University. Er zal waarschijnlijk met een soort snoepreep, drankje, koekje of pasta geëxperimenteerd worden. 

Belang van het onderzoek? 

Elk jaar worden er wereldwijd 20 miljoen kinderen geboren die te weinig wegen. Dat verhoogt het risico op gezondheidsproblemen, ook in het latere leven. Een goed voedingssupplement kan heel wat van die risico's op een eenvoudige manier de wereld uit helpen. 

Meest gelezen