Videospeler inladen...

Brandweer redt 9 bewoners uit brand in Deurne

Het heeft vanmorgen gebrand in een appartementsgebouw in de Van Cortbeemdelei in Deurne. Er waren twee gezinnen aanwezig, zij werden door de brandweer uit het gebouw gehaald. Negen mensen moesten naar het ziekenhuis.

Van het dak gesprongen

De brand brak uit op het gelijkvloers van het appartementsgebouw aan de Van Cortbeemdelei. Daar was niemand aanwezig, maar op de tweede verdieping zaten er twee gezinnen, en de brand verspreidde zich snel naar boven. Een aantal bewoners was op het dak gevlucht. Eén van hen sprong naar beneden en raakte gewond aan het been. De anderen werden met de ladderwagen naar beneden gehaald. Twee volwassenen, vijf kinderen en twee tieners moesten naar het ziekenhuis, omdat ze te veel rook hadden ingeademd.

Veel schade

Het gelijkvloers en de eerste verdieping zijn onbewoonbaar. Er kwam veel rook vrij bij de brand, de rookwolk trok tot in Merksem. Een buurtwinkel aan de overkant van de straat kreeg ook veel rook binnen, en het federaal voedselagentschap moet nu bekijken of de groenten en het fruit nog verkocht mogen worden.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Meest gelezen