Burgemeester Vilvoorde sluit café De Groote Markt

In Vilvoorde is café De Groote Markt voor vijf maanden gesloten. Dat gebeurde op bevel van burgemeester Hans Bonte (SP.A). Voor de derde keer in drie jaar tijd werden drugs gevonden in het café.

Voor burgemeester Bonte is de maat vol: “Het is een drastische maatregel om iemands loon voor vijf maanden af te nemen, maar de uitbater was gewaarschuwd”, klinkt het.

Midden november voerde de politie preventieve drugscontroles uit in een aantal horecazaken in Vilvoorde. Daarbij werd in café De Groote Markt sporen van cocaïne gevonden. Eerder gebeurde dit ook al. De uitbater werd al meerdere keren aangemaand om iets te doen aan de drugsproblematiek in zijn zaak, maar slaagde daar niet in. Hij gaf zelf toe dat er een probleem is in zijn café.

In principe kan de café-uitbater de beslissing van de stad aanvechten bij de Raad van State, al heeft hij volgens Bonte weinig kans op slagen. Het is momenteel nog onduidelijk of de uitbater naar de Raad van State zal stappen.

Volgens de burgemeester is het de eerste keer dat hij een café sluit op basis van de drugswet. De voorbije jaren sloot hij wel al café Copacabana omwille van een schietincident en omdat de uitbater geen vergunning had. Café The Royal Lounge moest tijdelijk dicht, omdat de uitbater verschillende wetten overtrad en het sluitingsuur negeerde.

Meest gelezen