Drie nieuwe verdachten opgepakt in Nederland na rellen Club Brugge-Antwerp

In Nederland zijn drie nieuwe verdachten opgepakt in het onderzoek naar de rellen na de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp in oktober. De drie zouden onder meer een politiewagen bekogeld hebben met verschillende projectielen. Eerder zijn al drie andere verdachten opgepakt.

De politie in Den Haag heeft vanmorgen drie verdachten opgepakt in het onderzoek naar de rellen na de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp op 22 oktober. De Nederlandse politie kreeg daarbij de bijstand van de politie van Brugge.

Na analyse van de camerabeelden bleek dat de drie betrokken waren. Ze zouden onder meer politievoertuigen bekogeld hebben. Er werd een Europees aanhoudingsbevel afgeleverd voor het drietal, waarna ze dus werden opgepakt. Twee van hen werden meteen na de rellen al even opgepakt, maar ze werden weer vrijgelaten omdat hun betrokkenheid niet kon worden aangetoond.

Het parket van West-Vlaanderen zegt dat het zwaar tilt aan feiten van hooliganisme. "Het parket duldt niet dat amokmakers uit het buitenland naar Brugge afzakken denkend dat zij hier ongestraft zouden blijven", zo klinkt het. Het onderzoek na de rellen wordt intussen verdergezet, om zoveel mogelijk andere betrokkenen te identificeren en te vervolgen.

Meest gelezen