AFP or licensors

Duitse politie pakt terreurverdachte op die mogelijk aanslag plande

In stad Karlsruhe in het zuidwesten van Duitsland heeft de politie een terreurverdachte opgepakt. De 29 jarige man zou een aanhanger zijn van IS en zou een aanslag hebben beraamd op een plein in de Duitse stad, dat meldt de openbare aanklager. 

In Duitse stad Karlsruhe heeft de politie een terreurverdachte opgepakt die mogelijk een aanslag plande op een plein in deze stad. De verdachte Dasbar W., is een 29-jarige man met de Duitse nationaliteit. De verdachte zou van plan zijn geweest om met zijn auto in te rijden op passanten die er langs de kraampjes flaneerden.

Volgens de onderzoekers wilde de 29-jarige man op korte termijn een aanslag plegen. Eind augustus zou hij al de buurt rond de Schlossplatz hebben verkend. En sinds september probeerde hij ook verschillende keren tevergeefs een baan als chauffeur bij pakjesdiensten te versieren.

"Hij reisde in 2015 en 2016 naar Irak"

Donderdag verschijnt de man voor de onderzoeksrechter. Een speciale politie-eenheid doorzocht intussen de woning van de terreurverdachte.

Dasbar W. zou al verschillende keren het terreurnetwerk IS hebben gesteund en is ook lid geweest van de militie. Zo wordt hij ervan beschuldigd propagandavideo's te hebben gemaakt en deze op verschillende internetfora te hebben verspreid.

Nog volgens de onderzoekers reisde de verdachte in 2015 en 2016 naar Irak en sloot hij zich toen aan bij IS. Hij werd opgeleid om met vuurwapens te werken en zou voor de militie mogelijk ook aanslagen hebben voorbereid in de Iraakse stad Erbil.

Meest gelezen