Gezin uit Herzele slachtoffer van een tigerkidnapping

Een vrouw van 34 en haar twee kinderen zijn het slachtoffer geworden van een tigerkidnapping. Dat is een vorm van gijzeling.

De vrouw betrapte afgelopen weekend een gemaskerde inbreker bij haar thuis in Herzele. De dief vluchtte niet weg uit de woonkamer, maar verplichtte de vrouw geld uit haar portefeuille te halen. Later moest de vrouw samen met de man het hele huis doorlopen op zoek naar nog meer geld en juwelen. Toen ook dat niet volstond voor de man, eiste hij dat de vrouw mét haar jonge kinderen de auto instapte. Al die tijd dreigde hij met een vuurwapen. Hij verplichtte de vrouw om naar een bankkantoor in buurgemeente Haaltert te rijden en er geld af te halen terwijl hij alleen achterbleef met de kinderen. 

Nadat de vrouw geld afhaalde, dwong de inbreker haar om naar Brussel te rijden. Toen de auto in een file terecht kwam, stapte de man plots uit en vluchtte weg. De vrouw en de kinderen zijn nog zwaar onder de indruk, maar kwamen er met de schrik vanaf. Ze worden nu begeleid door een psycholoog. Van de dader is er voorlopig nog geen spoor. Het parket en de gerechtelijke politie voeren een onderzoek. 

Meest gelezen