Glijd eens van de (Heist-op-den-)Berg

In het centrum van Heist-op-den-Berg kan je nu voor het eerst op een sneeuwhelling naar beneden glijden. De helling is aangelegd op het steilste stuk één van de drie wegen op de Heistse berg zelf.

30 cm dik sneeuwtapijt

In totaal is er maar liefst 50 kubieke meter sneeuw aangevoerd, zo'n 30 centimeter dik. Echt skiën kan je er niet, er is wel een ski-initiatie voor kinderen en je kan er wat sneeuwpret beleven met sleeën. Tot groot jolijt van de kinderen die erop af kwamen. Merel vindt het een leuk idee. "Er ligt niet zo vaak sneeuw, en daarom is het leuk om eens te kunnen sleeën", vertelt ze. "Wie eerst beneden is, kan aan de bel trekken, en dan heb je gewonnen."

Rode Kruis

Vier vrijwilligers van het Rode Kruis houden zich paraat. "We verwachten geen ongevallen, maar jammer genoeg gebeuren ze soms toch", zegt Louis Van Dessel van het Rode Kruis. "Breuken verwacht ik niet, maar ze kunnen wel botsen ofzo. In het ideale geval hebben we vandaag niets te doen, maar dat is onvoorspelbaar".

Als er niet teveel regen valt, kan de sneeuw er tot eind deze week blijven liggen.

Meest gelezen