Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Grieks parlement keurt begroting voor 2018 goed

In Griekenland heeft het parlement dinsdagavond de begroting voor 2018 goedgekeurd met 153 stemmen tegen 144.

Volgens premier Alexis Tsipras gaat het om de laatste die binnen de grenzen van het Griekse reddingsplan van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Muntfonds (IMF) moet worden opgesteld. De nieuwe begroting voorziet voor volgend jaar een economische groei van 2,5 procent.

Het Griekse reddingsplan werd in 2010 ingevoerd om het land te redden van het bankroet. De huidige schijf noodhulp bedraagt 86 miljard euro en loopt nog tot augustus. Volgens Tsipras gaat het om de laatste schijf. "Voor het eerst weten we met zekerheid dat dit de laatste begroting is onder het reddingspakket", zei de premier in het parlement. "We laten een periode achter ons die niemand zich wil herinneren." Na augustus wil Athene terugkeren naar de financiële markten.

De Europese commissaris voor Economische Zaken, Pierre Moscovici, heeft ondertussen wel laten verstaan dat Griekenland onder budgettaire controle blijft tot het 75 procent van de door de EU verstrekte leningen heeft terugbetaald.

Meest gelezen