Videospeler inladen...

Coup de théâtre: Anderlecht kiest voor Marc Coucke als nieuwe eigenaar

Marc Coucke, ondernemer en eigenaar van KV Oostende, wordt de nieuwe eigenaar van de Brusselse voetbalclub Anderlecht. Dat heeft RSC Anderlecht bekendgemaakt. 

De overname van Anderlecht leek een strijd te worden tussen mediamagnaat Wouter Vandenhaute en bouwheer Paul Gheysens, maar het is uiteindelijk derde hond Marc Coucke die met het been aan de haal gaat. Lees meer over het dossier op sporza.be.

De Raad van Bestuur van Anderlecht besloot unaniem om de onderhandelingen enkel nog voort te zetten met Coucke, die al eigenaar is van KV Oostende. "Het doel blijft om de onderhandelingen af te ronden voor het einde van het jaar."

Coucke zou 70% van de aandelen verwerven, de rest blijft in handen van enkele minderheidsaandeelhouders.

Vanden Stock over keuze: "Langetermijnvisie en stabiliteit"

Voorzitter Roger Vanden Stock is tevreden met de keuze voor Marc Coucke. "Zoals mijn vader het mij voordeed, wou ik op de tijd de fakkel doorgeven, zodat ik zeker was dat Anderlecht in goeie handen terechtkwam."

"Met andere woorden, in de handen van mensen die het goed voor hebben met de club, en die bovendien een langetermijnvisie hebben en de club de nodige stabiliteit kunnen bieden."

"Daarom ben ik verheugd met de beslissing van de Raad van Bestuur om de club over te laten aan de heer Coucke, samen met de aandeelhouders die aan boord blijven."

"Zij bieden samen de beste garantie op een succesvolle toekomst, waarin Anderlecht het hoogste doel zal kunnen nastreven in België en een rol van betekenis zal blijven spelen in Europa."

"De nieuwe eigenaars hebben me overtuigd dat ze écht begaan zijn met de toekomst van deze club, zijn jeugd, zijn spelers, zijn medewerkers en - zeker niet onbelangrijk - zijn supporters. Zowel hun sportieve visie als hun financiële draagkracht laat het beste verhopen."

"Ik kijk met veel plezier terug op het beleid van mijn vader en mijn familie. Maar het is nu tijd om de scepter over te dragen, zodat Anderlecht voor altijd Anderlecht mag blijven."

Meest gelezen