SBS Belgium

De buurlanden van India hebben de halve finale van "De slimste mens" bepaald

Journaalanker Goedele Wachters, "De zevende dag"-presentator Xavier Taveirne en acteur Filip Peeters hebben vanavond de halve finale gespeeld in "De slimste mens ter wereld". Peeters sneuvelde net vóór de finish. Het was een bloednerveuze Wachters die hem in een ongemeen spannend finalespel naar huis heeft gespeeld. "Ik had het met China en Myanmar moeten afmaken", besefte Peeters achteraf.

Taveirne stak er in de halve finale met kop en schouders bovenuit: hij haalde 451 seconden tegenover Wachters met 245 seconden en Peeters met 199 seconden. Peeters verloor best wat punten in de fotoronde. Daarin moest hij de naam van tien bekendheden raden op basis van hun (potentieel) laatste tweets. Ongemakkelijke stiltes en diep gezucht wisselden elkaar af.

Het werd een aflevering waarin de zenuwen duidelijk werden weggelachen, én een aflevering met veel leuke weetjes. Zo verklapte het trio hun muzikale klassieker aller tijden. Zo koos Wachters voor "Imagine" van John Lennon, Taveirne zette "Move on up" van Curtis Mayfield op 1 en Peeters hield het op "Ziggy Stardust" van David Bowie. Of wist u dat Taveirnes comfort food "een ovenschotel met gehakt en bloemkool" is (dat van Erik Van Looy trouwens roomijs). Of dat Peeters woont in een huis dat vroeger een bordeel was?

Tien seconden focussen op Alex Callier

Het finalespel werd uiteindelijk een nek-aan-nekrace tussen Wachters en Peeters. De acteur kon op het laatste niet álle buurlanden van India opsommen. De trefwoorden China en Myanmar kwamen -ondanks verwoede pogingen- maar niet. Toen nam Wachters het over. Zij kon op tien seconden Hooverphonic en "The voice van Vlaanderen" linken aan Alex Callier, en daarmee was de zaak beklonken. 

De laatste aflevering morgen wordt gespeeld met Xavier Taveirne, Goedele Wachters én Dalila Hermans. De winnaar gaat naar huis met de felbegeerde oorkonde.

Meest gelezen