Koksijdenaren beslissen mee over toekomst luchtmachtbasis

Koksijdenaren mogen mee beslissen over de toekomst van de luchtmachtbasis. Defensie zal een deel van de militaire basis niet meer gebruiken, dus dringt een herinrichting zich op. Sinds de tv-reeks 'Windkracht 10' is de luchtmachtbasis een deel van het Vlaamse collectieve geheugen.

De inrichting van de luchtmachtbasis van Koksijde moet dus opnieuw worden bekeken. Mensen die er nu al een stuk grond bezitten, hopen dat ze er meer zullen mogen doen, vanaf de beperkingen van een militair domein niet meer gelden.

De gemeente wil er woningen en ook een containerpark op bouwen en volgens burgemeester Marc Vanden Bussche zal er hoe dan ook nog gevlogen worden. Hij denkt daarbij aan sportvliegtuigen en hoopt dat Koksijde de Vlaamse tegenhanger wordt van de Franse gemeente Le Touquet.

Meest gelezen