Lennikse leerlingen kunnen les volgen op loopband

Opvallende nieuwe klasuitrusting in het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik: de school kreeg van een lokale fitnesszaak 10 loopbanden cadeau. Bedoeling is dat de leerlingen stappend les kunnen volgen. Dat biedt niets dan voordelen...

Eén kind op de vijf kampt met overgewicht en pubers zitten tot negen uur per dag stil. Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) startte vorig jaar een actieplan op om 'de beweegcultuur' binnen scholen te brengen. Het Sint-Godelieve-Instituut dacht na over de actie en ging de samenwerking aan met de Lennikse fitnesszaak Fit Nation. De uitbaters schenken tien loopbanden aan de school.

Primeur

Leerlingen en leerkrachten kunnen tijdens de lessen de loopbanden gebruiken. "Ik denk dat wij de eerste school zijn die de loopbanden definitief invoert", zegt Piet Van Vaerenbergh, sportcoördinator van de middelbare school. De tien loopbanden, die niet sneller gaan dan 6 kilometer per uur, worden in de toekomst verdeeld over vijf lokalen. Van iedere klas mogen twee leerlingen de les volgen op de stapband. "We gaan natuurlijk niemand verplichten om op die stapband te kruipen. Wie zich opgeeft, mag het altijd proberen. Meer dan twee stapbanden zou te veel rumoer veroorzaken binnen het lokaal."

Helder denken

"Sporten zorgt voor heldere ideeën," zegt directrice Lieve de Smet. "Het hoofd zet alles op een rijtje en voelt veel helderder aan. De hersenactiviteit wordt gestimuleerd, de fysieke gezondheid krijgt een boost. We zien hier enkel maar voordelen in." Het project gaat na de kerstvakantie van start. 

 

Meest gelezen