Videospeler inladen...

Macau viert 18-jarig bestaan bij China - met nieuwe recordlange brug in het vooruitzicht

Macau viert vandaag dat het 18 jaar geleden opnieuw onder Chinees bestuur is gekomen. Op het Plein van de Gouden Lotus van Macau, officieel Speciale Administratieve Regio Macau van de Volksrepubliek China, werden beide vlaggen gehesen. Amper twee dagen geleden werd in Macau bovendien de bouw voltooid van de terminals die één dezer dagen toegang zullen geven tot de langste brug ter wereld, tussen Macau en Hongkong.

Met de bouw van de Hongkong-Zhuhai-Macau-brug werd op 15 december 2009 gestart. De stalen constructie is in totaal 55 kilometer lang. De brug houdt een tunnel in van 6,7 kilometer, die ook de langste onderzeese tunnel ter wereld is.

De brug verbindt Macau met Hongkong, en zo ook met de Chinese stad Zhuhai, in de provincie Guangdong. Dat moet de reistijd tussen Hongkong en Macau, die nu zo'n 4 uur bedraagt, tot ongeveer een half uur beperken, en brengt de regio Macau ook merkelijk dichter bij moederland China.

De brug is de trots van de regio. Ze moet de economie bevorderen door het verkeer van arbeidskrachten te vergemakkelijken. Macau kampt sinds een tiental jaren met een tekort aan werknemers. In juli werd al een officiële ceremonie gehouden voor de voltooiing van de draagstructuur van de brug.  

Meest gelezen