Motorbende Bandidos verboden in Nederland

Een rechtbank in Utrecht in Nederland heeft de motorbende Bandidos verboden. Volgens de rechter is de bende onder meer gericht op het plegen en stimuleren van geweld. De bende is ook al gesignaleerd in ons land.

De motorbende Bandidos is verboden in Nederland. Een rechter in Utrecht zegt dat de bende zich presenteert met een cultuur van wetteloosheid. De bende is volgens de rechter gericht op het plegen, ondersteunen en stimuleren van geweld. En dat brengt de veiligheid van burgers in gevaar, staat te lezen in het vonnis.

De motorbende is meteen verboden, en al hun bezittingen worden ook meteen in beslag genomen. Ook buitenlandse leden mogen niet meer rondrijden in Nederland. De Nederlandse justitie onderzoekt ook of het mogelijk is om de motorclubs No Surrender en Satudarah te verbieden.

De motorbende Bandidos wordt gezien als de grootste concurrent van de motorbende Hells Angels. De bende is ook al gesignaleerd in ons land, onder meer in Limburg. Bij ons is er evenwel nog nooit een motorbende verboden.

Meest gelezen