Burgemeester Vande Lanotte: "Je verandert toch niet van club zoals je van onderbroek verandert"

Burgemeester Johan Vande Lanotte van Oostende spaart zijn kritiek niet op Marc Coucke die voetbalclub Anderlecht koopt. Coucke is momenteel eigenaar van KV Oostende. Ook andere politici uit de kuststad reageren met gemengde gevoelens.

De Oostendse burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) reageert erg ontgoocheld in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Een voetbalclub is een sportclub en geen casino waar je kunt gokken. Dat is ook wat de supporters willen: een sportclub en geen beleggingsclub." Vande Lanotte erkent dat een sportclub geld moet opbrengen voor de investeerders. "Maar het element sport ontbreekt hier. Je verandert toch niet van club zoals je van onderbroek verandert?"

Wouter De Vriendt van Groen bedankt Coucke voor de "fenomenale jaren" en wil de man naar eigen zeggen "niet afbranden". Maar tegelijk laat De Vriendt weten dat zijn supportershart bloedt. "Economische logica primeert opnieuw..."

Bart Tommelein (Open VLD) vraagt via Twitter aan Coucke om de supporters van KV Oostende zo snel mogelijk gerust te stellen over de toekomst van de club. "De vertwijfeling zal nu zeer groot zijn. Dat zal je ook wel weten", richt Tommelein zich tot Marc Coucke.

Meest gelezen