Videospeler inladen...

Sporteconoom Wim Lagae over Coucke: "Dacht dat het een vervroegde 1 aprilgrap was"

Wim Lagae, sporteconoom van KULeuven, heeft de overname van Anderlecht door Marc Coucke niet zien aankomen. Dat zegt Lagae in "De wereld vandaag" op Radio 1.  Hij viel naar eigen zeggen net niet van zijn stoel en dacht dat het om een vervroegde 1 aprilgrap ging.  Lagae plaatste Marc Coucke tot nu toe altijd in het hoekje van de echte clubliefde.  "Zijn KVO-verhaal getuigde daarvan", klinkt het.

 "Ik zag hem daar voor heel zijn leven te blijven. Het had iets authentieks, de manier waarop Coucke , toen het minder goed ging met KV Oostende, de tribune verliet en in de spionkop ging zitten om zijn club aan te moedigen.", zegt Lagae.

KVO in goede handen doorgeven, zoals Coucke belooft,  is niet simpel, meent de sporteconoom: "Een voetbalvoorzitter moet kort op de bal aanwezig zijn op zijn club en  mee de lijnen uitzetten. Er speelt veel emotie en delegeren in voetbalbusiness is  bijzonder lastig." 

De naam Coucke met Anderlecht verbinden is ook wennen voor Lagae.  Bij de groep rond  Wouter Vandenhaute, met echte supporters van Anderlecht, was dat evident, maar "Coucke en Anderlecht of Coucke en Brussel,  dat is als een tang op een varken. De voorbije drie jaar heeft Coucke constant gestreden tegen Anderlecht", vindt Lagae.

De sporteconoom heeft het eerder in een opiniestuk op onze site over het casinokapitalisme in het Belgische voetbal gehad. Daarin bestempelde hij Marc Coucke nog als de uitzondering voor wie echte clubliefde de drijfveer was. Nu moet hij zijn mening herzien.  "Coucke toont zich een schaker in vele sectoren.  Wie weet, ontpopt hij zich hier als de durfkapitalist."

Volgens Lagae refereert Coucke met zijn tweet wel aan ambities om zelf voorzitter te worden bij Anderlecht.  Of dat zo is,  zullen we vrijdag weten. Dan  geeft Coucke tekst en uitleg op een persconferentie.

Meest gelezen