Start bouw nieuw infohuis over kanker in Gent

In Gent is de eerste steen gelegd van het nieuwe Majinhuis. Dat is een soort contacthuis waar kankerpatiënten en hun naasten terecht kunnen voor niet-medische informatie. Het is het eerste infohuis in Oost-Vlaanderen.

In Gent komt er een nieuwe contactpunt rond kanker en dat is er niet enkel voor patiënten maar ook voor hun familie, mantelzorgers en vrienden. Het Majinhuis is het eerste in haar soort in Oost-Vlaanderen. Ex-kankerpatiënte Majin de Froidmont trekt het project en staat met haar Majin Foundation ook in voor het gros van de kosten. Ze merkte toen dat het erg moeilijk is om lotgenoten en niet-medische steun te vinden na haar eigen ziekte.

Ook voor naasten 

Het huis is er in de eerste plaats voor de patiënten zelf, maar ook voor hun entourage. Dat is wat het Majinhuis moet oplossen. Vrijwilligers zullen het huis bemannen. Er zullen onder meer ook contactmomenten zijn tussen lotgenoten, relaxatiesessies, yoga- en kookworkshops. Zonet is de eerste steen gelegd, het gebouw is af binnen 2  jaar. De Majin Foundation heeft in Gent al een Zorghuis. Daar kunnen kankerpatiënten tijdelijk wonen tijdens hun behandeling.  
 

Meest gelezen